O nama

VLADIX NET je kompanija osnovana 2006. godine. Od 2008. godine VLADIX NET kreće u pohode web hostinga i audio streaminga pod nazivom VLADIX hosting.
2009. godine, VLADIX.NET pokreće novi brend - RAPIDHOSTER i nastavlja tradiciju kvaliteta i pouzdanosti koje su dokazane prethodnih godina sarađujući i sa najzahtjevnijim inostranim kompanijama.
RAPIDHOSTER i dhoster su ogranci VLADIX NET-a.

 

RAPIDHOSTER je kompanija osnovana 2008. godine kao dio nešto starije grupacije, VLADIX.NET, koja egzistira od 2006. Uslužne djelatnosti su iznajmljivanje shared web hosting prostora za internet sajtove, prodaja internacionalnih web domena, usluge audio streaming-a za radio stanice, reseller web hosting, VPS hosting. Većina klijenata je iz Srbije, BiH, CG, Hrvatske kao i ostalih zemalja bivše Jugoslavije. Ponuda je potpuno prilagođena domaćem tržištu koje je, između ostalog, i ciljano.

Potrebe i želje tržišta su potpuno ispunjene jer su dostupni hosting paketi za širi dijapazon korisnika, od 5 GB do 30 GB prostora što je dovoljno i za najzahtjevnije.
Za razliku od mnogobrojnih domaćih hosting provajdera, koji nude mnogo manje za isti novac, vrlo je bitno da postoje i oni koji približavaju običnom stanovništvu ovu relativno noviju uslugu, nepoznatu za mnoge, koja je u usponu zbog činjenice da je internet dostupan u skoro svakom domaćinstvu i da više nije privilegija pojedinaca.

Savremene tehnologije su u potpunosti implementirane. Serveri su smješteni u Njemačkim datacentrima sa ogromnim propusnim linkovima ka cijelom svijetu. Rade na Linux operativnim sistemima na kojima je licenciran cPanel/WHM (Softaculous, Fantastico, Centova, WHMSonic, WHMCS) kontrolni panel za korisnike kao i standardi kao što su litespeed http, php, mySQL…

Servisne informacije

UPDATE: 05.12.11 @ 07:12 CET. PHP ažuriran na 5.3.9 verziju ! Završeno adaptiranje sajtova.
UPGRADE: 17.07.11 @ 03:01 CET. Paketi svih korisnika dobili povećanje prostora i protoka u paket iznad.
NEW SITE: 10.05.11 @ 00:31 CET. Pokrenut novi sajt hosting kompanije RAPIDHOSTER!

 

support

Novo iz dhoster-a