image image image
Kako instalirati Shoutcast ? Shoutcast je tehnologija audio streaming-a koju koristimo. Shoutcast je proizvod svima nam poznatog Winamp-a. ShoutCast DSP plugin za Winamp možete preuzeti ovdje. Pokrenite instalacionu proceduru i po završetku pokrenite neki noviji Winamp i uđite u preferences (Options > Preferences) kao na ovoj slici. Nullsoft SHOUTcast se nalazi pod poljem Plugins > DSP/Effect i potrebno je kliknuti na njega (aktivirati ga) zatim izaći iz Winampa i ponovo ući. Kada ga aktivirate (kao na slici) vidjećete manji prozor plugina sa kojim vršite distribuciju/emitovanje zvuka preko interneta do naših servera koji opslužuju slušaoce, dakle mi smo posrednici između slušatelja i Vas. Ukoliko je Vaš internet upload premali za izabrani kvalitet stream-a dolaziće do sjeckanja i preskakanja tako da morate obezbijediti kvalitetnu internet vezu i stabilno napajanje električnom energijom.  
Podešavanje Shoutcast-a Kao što vidite, prikazan je prozor Shoutcast plugin-a. Pod polje adress pišemo ip adresu ili domenu koja je usmjerena ka toj ip adresi. Port dobijate od nas, to je 4-cifreni broj koji se nastavlja na IP. Password je naravno šifra, takođe je dobijate od nas. Encoder je vrsta stream-a gdje podešavamo kvalitet, 12-360kbps, mono-stereo, aac ili mp3 streaming. Enkoder se podešava na drugoj pločici pod nazivom "Encoder". Preporučujemo MP3 stream jer je kompatibilan sa svim plejerima. Pod encoder setting pišemo kvalitet striminga, stavite maksimum koji ste kupili od nas. Na ovoj slici vidite i Yellowpages, to je pločica gdje podešavate ime Vašeg radija, web sajt, muzički žanr (gengre) i sl.  Opciju Connect on startup koju vidite na ovoj slici obavezno štrikirati, poželjno i Winamp staviti u startup programe. Shoutcast tehnologiju nije nužno koristiti preko Winampa, ali je kompatibilnost na najvećem nivou.
Šta dalje ? Ulogujte se na panel preko linka sa podacima koje ste dobili od nas. Javite slušaocima za link, upišite se u bazu na radiotime.com, radiostanica.com, radioteka.org... da bi proširili broj slušalaca. Ukoliko streaming vršite preko MP3 standardnog enkodera moći će Vas slušati preko bilo kog plejera, ako stream-ujete preko AAC podržani su samo određeni playeri npr. Winamp, vlc ...  

Audio streaming

Audio Streaming (ShoutCast)

Usluga Audio streaminga je izuzetno atraktivna Internet tehnologija koja ukida ograničenje slušanosti jedne radio stanice na teritoriji koju pokriva FM signalom. To Vam omogućava da, slušaoce svoje radio stanice možete naći u cijelom svijetu, bez teritorijalnih ograničenja.

Live stream signal Vaše radio stanice se prenosi putem internet linka do audio streaming servera koji se nalazi u našem data centru. Audio striming servis zasniva se na Shoutcast tehnologiji koju je razvio Nullsoft, takođe osnivač Winamp-a.

Server koji se nalazi u datacentru prihvata signal koji stiže od encoder računara (vašeg računara), a zatim opslužuje sve zahtjeve korisnika Vašeg radio programa, pružajući im mogućnost da slušaju audio signal određenog kvaliteta. Kvalitet i najveći broj slušalaca zavisi isključivo od paketa kojeg ste odabrali na tabeli ispod.

Online garancija: 99.80 %

Na ovoj tabeli možete vidjeti cjenovnik i izabrati jedan od 48 predefinisanih paketa, od 50 do 1000 slušalaca (slotova) i od 32 do 160 kbps kvaliteta streaminga.

 

AUDIO STREAMING USLUGE                                                                                                                                               (mjesečno plaćanje)
Kvalitet (kbps)
32 kbps
48 kbps
64 kbps
96 kbps
128 kbps
160 kbps
50 slušalaca
4 €
5 € 7 €
9 €
12 €
15 €
100 slušalaca 7 €
9 €
13 €
18 € 25 €
30 €
200 slušalaca 14 €
18 € 24 €
35 €
50 €
65 €
300 slušalaca 20 €
27 €
38 €
55 €
75 €
90 €
400 slušalaca 26 €
36 €
52 € 72 €
90 €
110 €
600 slušalaca 40 €
52 €
78 €
100 €
130 €
150 €
800 slušalaca 54 €
70 €
100 €
130 €
170 €
200 €
1000 slušalaca 70 €
90 € 120 €
160 €
220 €
250 €
Auto DJ
NE DA DA DA DA DA
Neograničeno mjesečnog protoka
DA DA DA DA DA DA
Kontrolni panel Centova ili WHMSonic
NE DA DA DA DA DA
AC3 podrška
NE DA DA DA DA DA
Prostor za Auto DJ

2 GB
4 GB
8 GB
16 GB 32 GB

Za tromjesečno ili polugodišnje plaćanje posebni popusti.  Za ugovore posebne pogodnosti !


Uz svaki nalog dobijate WHMSonic ili Centova panel (Vi birate) sa kojim možete vršiti pokretanje i restartovanje streaminga, automatizovanim skriptama instalirati plejere adaptirane web browserima, koristiti AUTO DJ funkciju (uploadovanje muzike na server i automatsko puštanje pjesama tj. fajlova po plejlistama, slučajnim odabirom - shuffle ili sortirano prema zadanim kriterijumima, playlistama, vremenskom rasporedu, intervalu).

 


*Auto Dj = Mogućnost da prethodno podesite Vaš radio, tako da će po zadatim kriterijumima puštati muziku bez potrebe da svakodnevno održavate ili vršite streaming.

Pogledajte popularni radio koji funkcioniše na osnovu AUTO-DJ funkcije preko Centova panela.

TEST STREAM - VLADIX radio

 

*Test period: 3-5 dana

 

 

 

CentovaCast screenshot


 

WHMSonic screenshot

 

 

 

Servisne informacije

UPDATE: 05.12.11 @ 07:12 CET. PHP ažuriran na 5.3.9 verziju ! Završeno adaptiranje sajtova.
UPGRADE: 17.07.11 @ 03:01 CET. Paketi svih korisnika dobili povećanje prostora i protoka u paket iznad.
NEW SITE: 10.05.11 @ 00:31 CET. Pokrenut novi sajt hosting kompanije RAPIDHOSTER!

 

support

Novo iz dhoster-a