image image image
Kako instalirati Shoutcast ? Shoutcast je tehnologija audio streaming-a koju koristimo. Shoutcast je proizvod svima nam poznatog Winamp-a. ShoutCast DSP plugin za Winamp možete preuzeti ovdje. Pokrenite instalacionu proceduru i po završetku pokrenite neki noviji Winamp i uđite u preferences (Options > Preferences) kao na ovoj slici. Nullsoft SHOUTcast se nalazi pod poljem Plugins > DSP/Effect i potrebno je kliknuti na njega (aktivirati ga) zatim izaći iz Winampa i ponovo ući. Kada ga aktivirate (kao na slici) vidjećete manji prozor plugina sa kojim vršite distribuciju/emitovanje zvuka preko interneta do naših servera koji opslužuju slušaoce, dakle mi smo posrednici između slušatelja i Vas. Ukoliko je Vaš internet upload premali za izabrani kvalitet stream-a dolaziće do sjeckanja i preskakanja tako da morate obezbijediti kvalitetnu internet vezu i stabilno napajanje električnom energijom.  
Podešavanje Shoutcast-a Kao što vidite, prikazan je prozor Shoutcast plugin-a. Pod polje adress pišemo ip adresu ili domenu koja je usmjerena ka toj ip adresi. Port dobijate od nas, to je 4-cifreni broj koji se nastavlja na IP. Password je naravno šifra, takođe je dobijate od nas. Encoder je vrsta stream-a gdje podešavamo kvalitet, 12-360kbps, mono-stereo, aac ili mp3 streaming. Enkoder se podešava na drugoj pločici pod nazivom "Encoder". Preporučujemo MP3 stream jer je kompatibilan sa svim plejerima. Pod encoder setting pišemo kvalitet striminga, stavite maksimum koji ste kupili od nas. Na ovoj slici vidite i Yellowpages, to je pločica gdje podešavate ime Vašeg radija, web sajt, muzički žanr (gengre) i sl.  Opciju Connect on startup koju vidite na ovoj slici obavezno štrikirati, poželjno i Winamp staviti u startup programe. Shoutcast tehnologiju nije nužno koristiti preko Winampa, ali je kompatibilnost na najvećem nivou.
Šta dalje ? Ulogujte se na panel preko linka sa podacima koje ste dobili od nas. Javite slušaocima za link, upišite se u bazu na radiotime.com, radiostanica.com, radioteka.org... da bi proširili broj slušalaca. Ukoliko streaming vršite preko MP3 standardnog enkodera moći će Vas slušati preko bilo kog plejera, ako stream-ujete preko AAC podržani su samo određeni playeri npr. Winamp, vlc ...  

Newsflash 4

Yesterday all servers in the U.S. went out on strike in a bid to get more RAM and better CPUs. A spokes person said that the need for better RAM was due to some fool increasing the front-side bus speed. In future, buses will be told to slow down in residential motherboards.

Servisne informacije

UPDATE: 05.12.11 @ 07:12 CET. PHP ažuriran na 5.3.9 verziju ! Završeno adaptiranje sajtova.
UPGRADE: 17.07.11 @ 03:01 CET. Paketi svih korisnika dobili povećanje prostora i protoka u paket iznad.
NEW SITE: 10.05.11 @ 00:31 CET. Pokrenut novi sajt hosting kompanije RAPIDHOSTER!

 

support

Novo iz dhoster-a